Το φλαμένκο είναι ένα λαϊκό και ταυτόχρονα εξαιρετικά αριστοτεχνικό μουσικό ιδίωμα που κατάφερε να δώσει φωνή σε περιθωριακές ομάδες, αναμειγνύοντας την πληθώρα των πολιτιστικών στοιχείων που συγκέντρωνε η πολυπολιτισμική Ανδαλουσία της εποχής του. Συνδυάζει ρυθμικά και μελωδικά μοτίβα από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Λατινική Αμερική και εμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Αρχικά εκφράστηκε μέσα από το τραγούδι και αργότερα το συνόδευσε η κιθάρα και ο χορός. 

 

Ο ερμηνευτής του φλαμένκο επιδοκιμάζεται τη στιγμή που θα καταφέρει να συναντηθεί/συνδεθεί με το συναίσθημα του και θα μπορέσει να το εκφράσει. Η διαφοροποίηση είναι αυτοσκοπός μέσα στην ομάδα, η οποία συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς και ολοκληρώνεται μέσα από την πολυφωνία και την πολυρυθμία.

 

Χορεύοντας φλαμένκο συνδεόμαστε με το σώμα μας και με τους άλλους. Στο πρόγραμμα που προτείνω, οι σωματικές δεξιότητες αναπτύσσονται πάντα παράλληλα με την μουσική αντίληψη, καθώς οι μαθητές λειτουργούν και ως μουσικοί, και όσοι το επιθυμούν έχουν την δυνατότητα να ερμηνεύσουν χορογραφίες που δουλεύουν μαζί μου ή που έχουν φτιάξει οι ίδιοι, στις παραστάσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 

Επίσης ως μέλη του PLAYGROUND for the arts, κάνουν χρήση των χώρων για μελέτη, έχουν πρόσβαση σε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και συμμετέχουν σε ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών, μαθητών και κοινού, που ενδιαφέρονται για τη μουσική και το χορό.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Γράφοντας στο yiotapeklari@gmail.com και τηλεφωνικά στο 210.8544836

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

πατήστε εδώ

PLAYGROUND for the arts

Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως) Βοτανικός  

Αθήνα, 11855

Τηλ: 210 85 44 836

playgroundforthearts.com

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

-Μετρό-

Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

 

-Λεωφορεία-

Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»

Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΣΧΟΛΕΙA»

Γραμμη 813 (Αβέρωφ -Προύσσης) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»

 

-Προαστιακός-

Σταθμός «ΡΟΥΦ»

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ
https://goo.gl/maps/n8H9vR1RrZJ2