ESTRUCTURA DE UN BAILE

Εργαστήριο σύνθεσης για ερμηνευτές φλαμένκο

 

Η Γιώτα Πεκλάρη (χορός), o Πάνος Καρτίμπελης (κιθάρα) και η Δροσιά Χαρίση (τραγούδι), οδηγούν από κοινού, ένα πρωτοποριακό εργαστήριο σύνθεσης για χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές φλαμένκο.

Οι κλασικές (παραδοσιακές) φόρμες, μας δίνουν εργαλεία αφήγησης τα οποία καλούμαστε πρώτα να αναγνωρίσουμε και έπειτα να χειριστούμε. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους ερμηνευτές φλαμένκο που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν, να ερευνήσουν και να πειραματιστούν πάνω σε αυτούς τους κώδικες αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης.

 

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους γκρουπ και να χρησιμοποιήσουν τα στούντιο του PLAYGROUND for the arts, για μελέτη. Οι εισηγητές επιβλέπουν συμβουλευτικά καθ΄όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, βοηθώντας τους να εμβαθύνουν στο είδος, να αναπτύξουν ικανότητες σύνθεσης και να οδηγηθούν δημιουργικά σε ένα προσωπικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

*Το εργαστήριο ESTRUCTURA DE UN BAILE έχει σχεδιαστεί από την Γιώτα Πεκλάρη. Υλοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο το 2011 και πλέον διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Δροσιά Χαρίση και τον Πάνο Καρτίμπελη.

video link

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-  Το εργαστήριο έχει διάρκεια 33 ωρών και ολοκληρώνεται σε 13 συναντήσεις. Παράλληλα προσφέρονται ώρες μελέτης, στα στούντιο του PLAYGROUND for the arts.

-  Είναι ευπρόσδεκτοι μαθητές όλων των επιπέδων, αρκεί να έχουν έστω μια μικρή εμπειρία στο είδος.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέσω της φόρμας: https://goo.gl/forms/6RJ9FlzBmGNPdG752

Τηλεφωνικά στο: 210 8544836

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΡΤΙΜΠΕΛΗ

 

Ο Πάνος Καρτίμπελης γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον έλεγχο συστημάτων και ρομποτικής του πανεπιστημίου του Sheffield UK, με αρκετή βιομηχανική εμπειρία και κάτοχος πτυχίου κλασικής κιθάρας (τάξη Νίκου Σερβίτη).

 

Η ενασχόληση του με το flamenco άρχισε το 2007 με δάσκαλο τον Χρίστο Τζιφάκη. Στην πορεία συνεχίζει με τον Γιώργο Καραλή και εξειδικεύεται στη συνοδεία τραγουδιού και χορού flamenco ενώ παράλληλα παρακολουθεί εντατικά μαθήματα jazz κιθάρας και μοντέρνας αρμονίας με τον Γρηγόρη Ντάνη. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο master class με εξειδίκευση στην συνοδεία χορού και τραγουδιού φλαμένκο στην ακαδημία Fundacion Christina Heeren (Σεβίλλη) με καθηγητές τους Pedro Sierra, Eduardo Rebollar, Paco Cortes και Nino de Pura. Επίσης παρακολουθεί σεμινάρια με τους Santiago Lara, Antonio Rey, Manuel de la Luz, Torombo Suarez, Σωκράτη Μαστροδήμο, Adolfo Vega κ.ά.

 

Από το 2011 παίζει και γράφει μουσική για παραστάσεις φλαμένκο στην Ελλάδα. Επίσης συνοδεύει χορευτές σε μουσικές σκηνές και συμμετέχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2013 παραδίδει μαθήματα κιθάρας φλαμένκο και το 2014 δημιουργεί μαζί με τον Γιώργο Λυκούδη το μουσικό Στέκι “ΣΠΙΤΙ Art bar”, ένα χώρο που φιλοξενεί πλήθος μουσικών σχημάτων jazz και φλαμένκο με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με τα εικαστικά και τη λογοτεχνία.

Το 2018 έλαβε την 4η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Φλαμένκο του Jerez/Ισπανία.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΑ ΧΑΡΙΣΗ

 

Η επαφή της με το φλαμένκο ξεκίνησε το 2009 στη Γρανάδα, όπου και παρακολούθησε μαθήματα τραγουδιού με τη Sara la Samarona για τρία χρόνια. Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς χορευτές και μουσικούς φλαμένκο στην Ελλάδα συμμετέχοντας σε παραστάσεις και φεστιβάλ, έχοντας παρακολουθήσει παράλληλα σεμινάρια και μαθήματα με τραγουδιστές όπως οι Niño de Elche, Rafael de Utrera, Mercedes Cortés, Yota Baron, Cristina Tovar, Marta la Niña.

 

PLAYGROUND for the arts

Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός, 11855

Τηλ: 210 85 44 836

playgroundforthearts.com

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Μετρό:

Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

 

Λεωφορεία:

Γραμμή 026 - Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»

Γραμμή 027 - Στάση «ΣΧΟΛΕΙA»

Γραμμή 813 - Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»

Γραμμή 865 - Στάση «ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

Γραμμή Γ18, Β18, 838, 21 - Στάση «ΑΣΤΥ»

Γραμμή 049, 815, 914 - Στάση «ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ»

Προαστιακός:

Σταθμός «ΡΟΥΦ»
 

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ

https://goo.gl/maps/n8H9vR1RrZJ2